Lehetséges 0 ft önerővel ingatlant vásárolni?

Minden ember életében eljön az az időszak, amikor végre saját otthont vásárol. Legtöbbünk életében az ingatlan a legnagyobb értékkel bíró vagyontárgy, sokszor egy életre vásárolunk lakást, házat magunknak. Fontos tehát, hogy jól válaszuk meg leendő otthonunk. Rengeteg szempontot kell, figyelembe vegyünk kereséskor, ezek közül az egyik kardinális opció a pénzügyi lehetőségeink.

Az esetek jelentős részében a vevők a saját pénzüket banki hitellel egészítik ki ingatlan vásárláskor. Ennek az egyik oka lehet, hogy jelenleg nagyon kedvező hiteleket kínálnak a bankok, és nem érdemes a szükségesnél nagyobb önerőt befektetni, másrészt lehetséges, hogy nem áll rendelkezésre az ingatlan vételára. Az hogy mennyi önerőre van szükség, bankonként eltérő lehet, de van egy általános szabály!

A bankok által adható MAXIMÁLIS hitelösszeg, a fedezetként használt ingatlan forgalmi értékének maximum 80%-a, ami azt jelenti hogy a vásárolt ingatlan értékének 20%-val egyező önerőre van szükségünk. Mit tehetünk, ha nem áll rendelkezésre a szükséges önerő?

 Több ingatlan bevonásakor, a fedezeti ingatlanok értéke össze adódik, így akár 0 ft önerővel is megvalósítható a vásárlás! Ez csábítóan hangzik, azonban van még néhány dolog, ami befolyásolhatja ezt a folyamatot, például a bevételeink terhelhetősége. A JTM  (Jövedelemarányos  Törlesztési Mutató) határozza meg a felvehető hitelösszeg maximumát. Ennek a célja az, hogy az igénylő ne tudjon fizetéséhez képest túl magas törlesztő részletet vállalni. Hogy mekkora ez az arány, az változik a hitel nagyságától, és futamidejétől függően.

Fontos! ETTŐL a bankok eltérhetnek. Ahhoz, hogy megtaláljuk az önnek leginkább megfelelő, legoptimálisabb lehetőséget, mindenképpen szükséges egy személyes konzultáció. Ez semmilyen kötelezettséggel nem jár, cégünknél a hitelügyintézés díjtalan, nem jár plusz költséggel!

Kérdésével keresse kolleginánk: 06205169811-es telefonszámon, illetve a kapcsolat[at]kardaingatlan[dot]hu e-mail címen.

 

Karda Gábor